fondo importado

24 de gener del 2023

Climatització de la biblioteca municipal

CCOO de l'Ajuntament de Sant Feliu vol posar en coneixement de les persones usuàries de la biblioteca Montserrat Roig la situació actual de la climatització a la biblioteca


Imatge de l'edifici de la biblioteca
El passat mes de novembre es va retirar l'aparell de climatització central provisional que s'havia instal·lat a finals de 2021, com a mesura temporal fins que es procedís a la instal·lació del sistema definitiu (segons va informar l'Ajuntament al web municipal, 4/10/2021). Aquesta retirada es va fer preveient la imminent instal·lació del sistema de climatització central definitiu. Però, això, no s'ha produït.

Davant d'aquesta situació, a demanda dels treballadors i treballadores de la biblioteca i dels delegats i delegades de prevenció de CCOO a l'Ajuntament, s'han instal·lat diversos calefactors i estufes, per tal d'intentar garantir una temperatura mínima als espais de treball, que s’ajusti al que estableix la legislació laboral.

Els treballadors i treballadores de la biblioteca, reclamen que aquestes temperatures mínimes es compleixin també per a les persones usuàries que fan servir l'equipament.

L'abast d'aquestes mesures, però, és limitat i, depenent de la temperatura exterior, no garanteix que es pugui assolir una temperatura mínima de confort a tots els espais de la biblioteca.

És per això que, denunciem:

  • Que la retirada de l'equip de climatització temporal s'ha fet, a l'entrada de l'hivern i sense tenir en compte que hi hauria un retard en la instal·lació de l'equip definitiu, sent l'Ajuntament coneixedor dels greus problemes de climatització que històricament pateix l'equipament, tant a l'hivern, com a l’estiu, i que han provocat reiterades incidències i períodes de tancament.
  • L'enorme desgast que produeix aquesta situació, perllongada en el temps, tant entre els treballadors i treballadores, com entre les persones usuàries.

I reclamem a l'Ajuntament:

  • Un major compromís en la solució efectiva i definitiva dels problemes de climatització de tots els espais de la biblioteca (incloent la planta 0).
  • Que informi de manera clara i transparent, tant als treballadors i treballadores, com als usuaris i usuàries del servei.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada