fondo importado

7 de març del 2023

8 de Març de 2023: carregant el segon Pla d'Igualtat...

Imatge d'una il·lustració amb diverses dones

Enguany el lema de CCOO per al 8 de Març és “La igualtat és un pla que funciona”, posant en valor els plans d’igualtat com a eina clau per eliminar les desigualtats de gènere en l’àmbit laboral i la bretxa salarial. Pots llegir el manifest de CCOO clicant a l'enllaç: https://www.ccoo.cat/noticies/8-de-marc-de-2023-dia-internacional-de-les-dones-treballadores/.

A l’Ajuntament de Sant Feliu, arribem a un nou 8M amb el Pla d’Igualtat caducat... i ja van 6 anys!

Almenys aquest 8M sí que podem dir que l'elaboració del segon Pla d'Igualtat ja està en marxa. Amb tot, és més que probable que acabem la legislatura sense Pla. Revisem què s'ha fet fins ara...

Sant Feliu: carregant el segon Pla d'Igualtat...

Imatge d'una barra de càrrega de color lila

Al febrer de 2021, sortint de la pandèmia i amb moltes urgències sobre la taula, la secció sindical de CCOO reclamava la creació de la Comissió Negociadora del segon Pla d’Igualtat. Pots llegir el comunicat aquí: http://ccoosantfeliu.blogspot.com/2021/02/ccoo-demanem-la-creacio-de-la-comissio.html.

L’Ajuntament no podia seguir amb un pla caducat –així ho estableix la normativa vigent– i demanàvem que la igualtat tornés al primer pla de l’agenda de l’organització. I més en un Ajuntament governat per partits que precisament fan bandera de la igualtat.

A les següents meses generals de negociació amb l'Ajuntament (12/4/21 i 7/5/21) CCOO demana la constitució de la Comissió d'Igualtat. Durant l'últim trimestre de 2021, l'Ajuntament inicia les gestions per constituir la Comissió Negociadora del Pla d'Igualtat, que finalment es constitueix el 16 de febrer de 2022.

La Comissió Negociadora ja té un any de vida. Durant aquest temps, s'ha concretat la contractació de l'empresa Equilátera, que s'està encarregant de les tasques tècniques relacionades amb l'avaluació del pla d'igualtat anterior, la diagnosi i la redacció del nou Pla d'Igualtat. S'han fet les primeres reunions i s'han concretat les primeres accions, entre les quals una formació per a les persones que formen part de la Comissió.

Al gener de 2023 estava previst que es fes una comunicació a tota la plantilla, però encara no s'ha fet.

Si bé, des de CCOO, valorem positivament que l’elaboració del segon Pla ja està en marxa, el balanç no és del tot positiu, ja que el calendari i el ritme no juguen a favor. És més que probable que el segon Pla d’Igualtat no estigui acabat abans del final de la legislatura, cosa que és preocupant.

No volem acabar aquest comunicat sense agrair la feina feta per la nostra companya Alba Garcia, titular de CCOO a la Comissió Negociadora i gran referent en temes d’igualtat i feminisme dins la nostra secció i també dins del nostre sindicat. Li desitgem molta sort i encerts en la seva nova etapa professional a la Generalitat de Catalunya.

Des de la nostra secció sindical seguim treballant pel nou Pla d’Igualtat, que és una de les nostres prioritats. De moment, a la propera Mesa General de Negociació, convocada per al 10 de març, demanarem incloure un punt a l’ordre del dia sobre el Pla d’Igualtat, per preguntar sobre diverses accions previstes que encara no s’han fet.

Et seguirem informant! Perquè cada dia és 8 de març!​

Imatge del logo de CCOO amb puny en color lila

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada