fondo importado

28 d’abril del 2023

1 de Maig: amb les coses de menjar no s'hi juga!

 

Aquest primer de maig omplim els carrers perquè:

Amb les coses de menjar no s’hi juga!





Sovint sentim al mercat, a la parada del bus o a la terrassa del bar: "Has vist a França com han sortit als carrers a protestar? Això sí que és una societat reivindicativa!" Sí, sovint ho sentim, i molts de nosaltres ho pensem també. Aleshores, que és el que fa decidir-nos per anar al càmping o a passejar per la muntanya en comptes d'anar a Via Laietana o a la plaça de la independència? A banda, de voler gaudir del temps d'oci, que és normal, hi ha la sensació generalitzada que els polítics no ens representen, que estem en mans del destí i en conseqüència adoptem una actitud passiva. Doncs bé, l'esperit de canvi ha de néixer en nosaltres, de les famílies, dels joves, de la classe de treballadora. Si no ho fem, estem legitimant les polítiques neoliberals que ens volen imposar.

Diuen que ens apropem a un canvi de cicle, que està en joc una Europa social enfront d'una Europa capitalista on prevalen els interessos econòmics per damunt de tot. I davant d'això, les CCOO han d’estar unides i fortes. Els que desprestigien els sindicats són els mateixos que no els interessa una classe treballadora organitzada i combativa.

El primer de maig és una bona oportunitat per omplir els carrers i dir ben alt que amb les coses de menjar no s'hi juga. Sortim a exigir uns salaris dignes, justos i igualitaris que ens permetin emancipar-nos i arribar a final de mes amb tranquil·litat, uns horaris laborals que ens permetin treballar per viure i no viure per treballar, una igualtat de gènere real, una sanitat i educació pública de qualitat. En definitiva, defendre l’estat de benestar que sempre hem volgut.

Us esperem el primer de maig!



Barcelona, 11.30 h, Ronda Sant Pere amb Pau Claris
Tarragona, 12 h, plaça Imperial Tàrraco
Girona, 12 h, plaça de la Independència
Lleida, 12 h, plaça del Treball
Terrassa, 11 h, plaça de Lluís Companys
Tortosa, 11.45 h, CAP El Temple
Igualada, 11.30 h, passeig de Mossèn Jacint Verdaguer / carrer de Sant Magí


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada