fondo importado

10 de febrer del 2021

CCOO demanem la creació de la Comissió d'Igualtat

L'avenç de la igualtat efectiva, la fi de la discriminació de les dones i l'eradicació de les violències masclistes esdevenen un horitzó de justícia per a tota la societat en tots els àmbits. L'àmbit laboral no és aliè aquesta necessitat d'assolir un objectiu tant estratègic com democràtic. Fer avançar la igualtat efectiva de dones i homes és imprescindible per poder viure en un món just i millor per a tothom, homes i dones.

La normativa existent a dia d'avui, en forma de Lleis orgàniques, autonòmiques i Reals Decrets obliga les empreses i les administracions públiques a fer tot el que calgui per assolir la igualtat efectiva de dones i homes. Normativa cada cop més avançada i que proposa detalladament cóm s'ha d'acomplir aquest mandat, amb accions i objectius per acabar amb les bretxes de gènere, garantir la igualtat retributiva i la igualtat d'oportunitats en la promoció, formació i accés a l'ocupació, o el reconeixement dels treballs feminitzats i la necessària corresponsabilitat en les cures, per citar-ne alguns.

Tant les Lleis d'Igualtat, com l'EBEP, tant el del 2007 com el Refós del 2015, contemplen l'obligació de les Administracions Públiques a elaborar i aplicar Plans d'igualtat.

L'Ajuntament de Sant Feliu compta amb el I Pla d'acció 2015-2018, revisat el 2017 i ara és el moment de posar fil a l'agulla per poder avaluar els resultats i plantejar un nou Pla.

La Secció Sindical de CCOO creiem que és hora d'activar els treballs d'avaluació del I Pla d'Acció 2015-2018 i iniciar els treballs del segon. Aquesta tasca cal fer-la, tal com ens exigeix la normativa, mitjançant la constitució de la Comissió d'Igualtat. Convidem a la resta de forces sindicals a que es sumin en aquesta proposta i que, a partir del treball unitari entre empresa i RLT, es pugui acomplir amb aquest mandat i que en el termini d'un mes es constitueixi la Comissió d'Igualtat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada