fondo importado

14 de març del 2024

Nota informativa del Comitè d'empresa i Junta de personal


Calendari laboral 2024


Volem informar a tota la plantilla de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat de la important decisió que ha pres el govern municipal de forma unilateral de vulnerar el marc del conveni col·lectiu en el tema del calendari i la jornada laboral.

Com heu pogut comprovar, darrere la noticia del pagament pendent del 0,5 % corresponent a l’any 2023, s’informa mig d’amagat de l’aprovació d’un calendari de treball ordinari pel 2024 i la decisió d’incrementar 15 minuts la jornada de treball a partir de l’1 d’octubre proper.

Per segon any consecutiu no ha estat possible acordar entre Ajuntament i Sindicats el calendari laboral i aquesta vegada l’aposta del Departament de Gestió de Desenvolupament de Persones, per entendre'ns, Recursos Humans; ha estat trencar el marc del conveni col·lectiu que regeix des de l’any 2013 en matèria de jornada laboral i el seu còmput anual.

Així doncs des del Departament de Gestió de Desenvolupament de Persones, s'entossudeix en defensar que no es compleix la jornada anual i s’obvia el text del conveni agafant com a referencia la jornada anual horària de l’Administració General de l’Estat, tirant per terra tota la negociació col·lectiva dels últims anys.

El Departament de Gestió de Desenvolupament de Persones no és capaç d’expressar el perquè no es compleix la jornada anual i ho ha acabat relacionant amb el còmput de la mitja hora d’estiu, és per això que ha aprovat un calendari de 213 dies que tampoc compleix la jornada de l’AGE, creant un gran embolic i llençant per terra el marc de negociació col·lectiva.

L’aprovació del calendari laboral ordinari no ha estat font de conflictes importants en els anys de vigència de l’actual conveni. S’han anat aprovant calendaris ordinaris any rere any amb diferents equips de govern i sensibilitats i que recollien l’esperit del conveni i del seu articulat arribant a acords que satisfeien ambdues parts. Però l’any passat i sobretot aquest estant buscant un conflicte on no el tenen i no acceptarem aquest canvi de rumb que va en contra dels treballadors i treballadores municipals.

Malgrat l’aplicació de 15 minuts més, que només el plantegen pel personal que realitza la jornada ordinària de dilluns a divendres, el fet de posar en discussió el còmput de la mitja hora d’estiu, setmana santa i nadals, acabarà afectant a tots els col·lectius.

Davant d’aquest conflicte originat, els Sindicats van demanar elevar el desacord a l’Alcaldia sol·licitant una trobada per reconduir la situació. A hores d’ara encara no hem rebut resposta.

Per tot això davant d’aquesta agressió al conjunt de drets consolidats durant molts anys i com a inici de mobilitzacions us convoquem a una assemblea general, el proper dijous 14 de març a les 13:30h a la Sala Iberia (recordeu que podeu entrar amb les vostres targes personals).

Us demanem una àmplia participació per evitar que aquesta sigui la primera de més mesures de retrocés de condicions laborals.

Donem la màxima resposta als 15 minuts de més que ens volen imposar i exigim a l’ajuntament que millori la organització interna i l’eficàcia dels recursos humans que fa molt de temps que es troba en una pèssima situació.


15 MINUTS MÉS, NI PARLAR-NE

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada