fondo importado

7 de març del 2019

8 de març: CCOO convoca vaga de 24 h a l'Ajuntament de Sant Feliu

Cartell del 8 de març de CCOO de CatalunyaEl 8 de març, amb motiu del Dia Internacional de la Dona, CCOO ha convocat una vaga laboral de 2h a tots els sectors i de 24h a l'Ajuntament de Sant Feliu. CCOO s'adhereix, així, a les reivindicacions del moviment feminista internacional, per reclamar més polítiques d'igualtat i de lluita contra les violències masclistes, en un moment on apareixen en l'horitzó noves amenaces socials i polítiques envers les dones.

CCOO de l'Ajuntament ha fet una enquesta telemàtica entre els seus afiliats en la que preguntàvem quin tipus d'acció recolzarien (vaga de 24 h, aturada de 2 h o no fer cap acció). L'opció més votada ha estat la de fer una vaga de 24 h, tot i que també és significativa la quantitat de persones que prefereixen fer una aturada de 2 h. Per tant, des de la secció sindical de CCOO considerem que als nostres centres de treball es donen les condicions per convocar una vaga de 24 h, però considerem que també és compatible amb l'aturada de 2 h. Aquesta convocatòria, doncs, dóna cobertura a qui decideixi fer vaga de 24 h, de 2 h o no fer cap aturada.

Raons per fer recolzar la vaga general de 24 h a l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat:

Imatge de l'assemblea de treballadores i treballadors de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat amb motiu del 8 de març
Assemblea informativa celebrada el passat 5 de març
amb les treballadores i treballadors de l'Ajuntament
amb motiu del 8 de març
  • El Pla d'Igualtat, redactat l'any 2011, encara no s'ha aplicat.
  • En llocs de treball de la mateixa categoria, hi ha bretxa salarial en els col·lectius més feminitzats.
  • CCOO ha proposat destinar més de 30.000 € del fons de addicionals del 2018 als col·lectius més feminitzats i encara no hem arribat a un acord.
  • Es segueixen aplicant descomptes per baixa en cas de malaltia, que impacten majoritàriament en les dones.
  • Implantació d'horaris flexibles i jornades desregularitzades en col·lectius feminitzats.
És per això que la secció sindical de CCOO participarà en la concentració de les 12 h convocada a la plaça de la Vila, juntament amb les treballadores i treballadors que s'hi vulguin afegir, però no participarà en la lectura del manifest que organitza l'Ajuntament. També organitzarem piquets informatius a partir de les 8h en els centres de treball municipals.

Us animem també a participar en la manifestació de Barcelona que es farà per la tarda a les 18.30 h i que començarà a la Plaça d'Espanya. Punt de trobada de CCOO: Torres Venecianes a les 17.30 hores.


#EnsPlantem
#8MCadaDia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada