fondo importado

29 de juliol del 2021

Valoració dels acords sobre temporalitat

Imatge que inclou molts símbols interrogants
El dijous 21 de juliol es va convalidar al Congrés dels Diputades/ts el Reial Decret-llei de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat al sector públic. Aquest decret és fruit d'un acord previ del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques amb els sindicats majoritaris de la funció pública (CCOO, UGT i CSIF).

L'objectiu del pacte era seguir avançant en el procés de reducció clara i efectiva de la temporalitat a les administracions públiques.

Volem destacar que el procés legislatiu per reduir la temporalitat encara no ha acabat. El Decret que s'ha publicat, pot veure's modificat abans que s'aprovi al Parlament, quan es tramiti com a llei d'urgència, que es preveu que sigui a l’octubre. És per això que, en aquests moments, hi ha nombroses incerteses a les que no tenim respostes clares. El torrent d'informacions que apareixen als mitjans i a les xarxes no ajuda a aclarir la situació.

Amb tot, volem compartir amb vosaltres una valoració de la situació a Sant Feliu. Les principals conseqüències i oportunitats que volem destacar en clau del personal interí de l'Ajuntament de Sant Feliu i que els sindicats hem d'exigir son:
  • Cal incorporar més places a la nova taxa d’estabilització, places que ara estan enquadrades en processos lliures.
  • S'obre l'oportunitat de crear places a personal interí que ara, de facto, estan en la condició d'indefinides no fixes.
  • Cal treballar en unes Bases Generals d'estabilització que incorporin els avantatges per a les persones interines de llarga durada que el procés legislatiu va consolidant. Es tracta de donar una oportunitat real i certa a les persones interines de llarga durada –que acostumen a tenir una edat avançada i que han treballat per la ciutat durant molts anys–, per accedir a una plaça d'una manera definitiva i estable.
  • Abans que la Comissió de selecció avanci en el procés d'aprovació de les bases particulars, caldrà reformular el nombre de places i el calendari de les convocatòries, que podrem adaptar al nou termini, que té com a límit el 2024.
  • CCOO defensarà un calendari d'acord a l'interès de cada cas particular o cada col·lectiu. També demanem un compromís a l'hora d'establir un calendari que sigui realista, en funció de les possibilitats d'implementació per part de l'Ajuntament.
  • Treballar de manera ferma, a mig i llarg termini, per reduir la temporalitat a l'Ajuntament, per tal d'evitar que es torni a repetir la situació actual.
Per últim, i a l'espera que es refermi la seguretat jurídica del procés legislatiu, exigim que l'Ajuntament no reinterpreti de manera restrictiva les possibilitats que ofereix el nou marc legal, com malauradament ens té massa sovint acostumades/ts. Trobem a faltar una implicació de l'Ajuntament més proactiva i empàtica vers les persones afectades, que no ho oblidem, no són les responsables de la situació.

Des de la secció sindical de CCOO volem transmetre el nostre suport i escalf a totes les persones interines de l'Ajuntament. Portem molts mesos de neguits i preocupacions pel nostre futur laboral. Malauradament, això no s'acaba i ens queden encara mesos d'incerteses. Des de CCOO, però, ens comprometem a seguir treballant per una solució clara i real de la problemàtica.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada